BioTokoLogo

VERPAKKING


9_PlasicBakjes

VERPAKKINGEN BIJ BIOTOKO


PLASTIC

De plastic verpakkingen die bij BioToko worden gebruikt zijn gemaakt van PP. PP is de afkorting voor PolyProlyleen.

Dit plastic is als een van de eerste plastics in 1950 ontwikkeld (wikipedia) en is tot 7 keer te hergebruiken.(recycling.nl)
Ondanks dat we jaarlijks kijken of we een betere oplossing kunnen vinden voor de verpakkingen, blijven we steeds voor PP kiezen Het is praktisch in gebruik, goed afsluitbaar, voedselveilig, makkelijk verkrijgbaar en uitstekend is te hergebruiken.
Bij onze zoektocht naar een betere verpakking blijven we toch steeds op deze verpakking terugkomen. Alternatieve verpakkingen, die de naam hebben te kunnen worden hergebruikt, hebben een aantal bezwaren.
Vaak zijn het geen monoverpakkingen, want ze bestaan uit twee of meer grondstoffen, bv karton en plastic coating.

De claim dat ze composteerbaar blijkt in de praktijk niet werkbaar, omdat dit op consumenten niveau niet lukt aangezien dit op een constante temperatuur van 70 gr moet gebeuren.
Dit lukt alleen bij industriele vercompostering, en zelfs dan worden ze uitgesoorteerd voor de verbranding.
Ook als er een recycling LOGO op zit. Dit heeft vooral met de doorlooptijd te maken die 3 keer zo lang is. 12 ipv 4 weken. Verbranding is dan eigenlijk de enige oplossing.

Het programma de monitor heeft hier een uitzending over gemaakt https://www.npostart.nl/de-monitor/10-02-2020/KN_1712015 Deze uitzending is alleen via de APP van de NPO nog terug te kijken.

BioToko probeert elke keer weer voor het best haalbare te kiezen, hoewel dat er van buiten misschien niet altijd zo uitziet.

laatst aangepast op 5-8-21

BioTokoBediening
BioTokoKeuken
BioTokoBediening
BioTokoLena