Frank Loef.

 

Sinds 15 juni 2011 ben ik de oprichter van de BioToko.

Ik ben geboren en opgegroeid in Den Haag. Daar heb ik kennis gemaakt met de Indonesische keuken.

De kookkunsten van vriendjes, hun oma’s, tantes en de vele toko’s en restaurants hebben mijn tong steeds weer geprikkeld.

Opgeleid als biologisch-dynamisch boer, Autodidact in Acces-programmeren, fotografie en Adobe ontwerp-programma's
Medeoprichter van de Gimsel-Natuurvoedingwinkelketen.

Diverse functies bij Loverendale en Odin.

Ik verzorg de financiële- en de loon-administratie. De websites, advertenties, posters en andere papieren uitingen.

Ik woon al sinds 1986 in Zutphen en werk al meer dan 30 jaar in en rond de biologische- en natuurvoedingsbranche.

 

Op 15 juni 2016 zijn we gestart aan de Lijmerij 27

 

Sinds mei 2018 heb ik de BioToko omgezet in een VOF met mijn beide zonen Thomas en David

 

Specifiekere gegevens vindt u op mijn Linkedin-profiel.

BioToko VOF is een vennootschap onder firma tussen

Frank Loef, Thomas Loef en David Loef

 

Naast de ondernemers werken er op het moment 30 mensen

bij BioToko Zutphen en Deventer

Naast een aantal vaste medewerkers werken er

een groot aantal scholieren en studenten.

 

BioToko VOF - KvK 717 34 341  - BTWnr NL 85 88 28 534 B01

situatie december 2020 -  disclaimer

OVER ONS

Thomas Loef

Zo lang als ik me kan herinneren heb ik interesse in en liefde voor eten. Als kind vond ik alles lekker en als puber at ik, tot ergernis van mijn moeder, de voorraadkast regelmatig half leeg. Het was dus geen verrassing dat ik op mijn 16e als keukenhulp aan de slag ging. School en studie waren niet heel goed aan mij besteed, ondanks verwoede pogingen. Na een tiental jaren ervaring opgebouwd te hebben in diverse keukens, en tussen 2011 en 2016 deeltijd bij BioToko, ben ik vanaf 2016 volledig werkzaam voor de BioToko. Vanaf 2018 tevens als vennoot. Een op het oog logische keus: het bedrijf van mijn vader, werken met eten bereidt met uitsluitend biologische producten samen met mijn broer. Tot op heden zijn mijn werkzaamheden veranderd van voornamelijk operationeel in de keuken naar tactisch/strategisch met op dit moment de op handen zijnde uitbreiding naar Deventer als belangrijkste project. Ik heb ervaren dat BioToko als concept veel draagvlak heeft in de directe omgeving maar ook voorbij de stadsgrenzen. Dit motiveert mij om middels uitbreiding een bescheiden maar tevens belangrijke impact te hebben op de maatschappij: gecontroleerd biologisch (uit)eten toegankelijk en beter beschikbaar maken voor iedereen die daar in geïnteresseerd is. Ondanks de soms heftige dynamiek van het voeren van een bedrijf met familie ben ik erg dankbaar met het werk en trots op de reeds door ons behaalde resultaten.

David Loef

 

Mede-eigenaar BioToko VOF

Kok en SVH leermeester horeca

 

Geboren en getogen in Zutphen en (op)gevoed met biologisch (dynamische) voeding. Mijn beide ouders hebben de opleiding gevolgd tot biologisch boer, daardoor ben ik  onbewust- bewust opgevoed met eerlijke biologische voeding.

Tot mijn 16e levensjaar kon ik de smaak van met name groentes maar matig waarderen. In de laatste jaren van mijn middelbare school periode ben ik in de keuken gaan werken bij een vegetarisch restaurant waar ik de liefde voor koken ontwikkeld heb. Zo leerde ik door op mijn eigen manier producten te bewerken en voedsel te bereiden, meer producten kennen, eten en waarderen. Vaak met knoflook ui en veel kruiden en kwam ik er achter dat het werken met eten erg plezierig is.

Zo kwam ik uit eindelijk na een tussenperiode bij estafette/odin, via verschillende horeca bedrijven en de nodige keuken ervaring terecht bij de toenmalige toko in de Laarstraat in Zutphen.

Na een aantal jaren de Indische kookkunst afgekeken te hebben bij onze toenmalige Indonesische kokkies hebben mijn broer Thomas en ikzelf het roer overgenomen in de keuken en samen met het zakelijke inzicht en de ervaring van mijn vader Frank het bedrijf verder ontwikkeld tot een volwaardig restaurant met afhaal en catering mogelijkheden.

 

 

BioToko - biologisch-indonesisch sinds 2011